• Anadolu Lisemiz ilköğretim okulumuz gibi eğitim-öğretim hayatına 1990-1991 sezonunda başlamıştır.
  • Anadolu Lisemizin öğrenim süresi 4 yıldır. Yönetmelik gereği 11. sınıf itibariyle alan seçimi yapılır.
  • Sınıf mevcutlarımız 12 – 24 öğrenci arasında değişim göstermektedir. Bu sayı aralığı sınıf motivasyonunun sağlanması için gerekli orandır.
  • Anadolu Lisemize kayıt yaptıran öğrenciler seviye sınıflarında eğitim görmektedirler. Ancak öğrencilerimizin en az bir dönem boyunca girdiği deneme sınavı ortalaması bir üst seviye sınıfının genel ortalamasını geçerse bir üst sınıfa geçmeye hak kazanır.
  • Okulumuzda etkinlik ve sınav takvimi okullar açılmadan hazırlanır ve okulumuzun sitesinden duyuru yapılır. Lise son sınıflarımızda okulumuz henüz açılmadan ilk deneme sınavı yapılır. Bu sınavlar her hafta bir defa olmak üzere devam eder. Resmi tatiller dışında sınavların uygulanması asla aksamaz. YGS ve LYS öncesi sınav sayısı iki ya da üçe çıkar. Ara sınıflarda (9. 10, 11. sınıflar) sınavlar iki ya da üç haftada bir yapılır. Bu sayı müfredat ya da öğrencilerin yazılılarına göre değişir.
  • 9, 10 ve 11 sınıflarda Milli Eğitim müfredatına ek olarak üniversite hazırlık çalışmaları desteklenirken 12. sınıflarda “Üniversite Sınavı Destek Programı” hafta içi ve hafta sonu uygulanmaktadır.
  • Öğrencilerimizin fen dersleri, akademik ders programına uygun olarak laboratuvar çalışmaları şeklinde yapılır.
  • Öğrencilerimizin akademik dersleri TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ve proje çalışmalarıyla desteklenmektedir. Bu sayede teorinin yanında pratik sunularak “uygulama”yı bilen öğrenciler yetiştirmeyi amaçlarız.
  • Öğrencilerimizin istek, ilgi ve becerilerine uygun olarak öğrenci kulüp faaliyetleri sürdürülmektedir. Fotoğraf, müzik, seramik, havacılık, astronomi gibi kulüpler aktif olarak çalışır.
  • Meslek tanıtımı amacıyla kariyer günleri ve üniversite gezileri düzenlenmektedir.
  • Meslek seçimi konusundan kararsız olan öğrencilerimize, kararsız kaldıkları meslekleri yerinde tanımaları için istedikleri mesleklerde yetkin insanların yanında yarım gün boyunca bulunmaları ve meslekleri yerinde tanımaları sağlanır.
  • Yaz döneminde, yurt dışı dil okulları imkânı sağlanır ve bu şekilde yabancı dilde iyi bir ilerleme kaydedilir.
  • Lisemizde çeşitli yayınevlerinin ülke çapında düzenlediği sınavlar okulumuz sınavlarımıza ilave olarak uygulanır.

İngilizce Programı LİSE

• Farklı dillere ilişkin bilgi ve beceri edinen öğrencilerimizin çok belirgin olarak ufku genişler. Yavaş yavaş ülkemizin donanımlı bir bireyi haline geldiği gibi “dünya vatandaşı” adı verilen ülkeler arası yeni bir kimlik kazanır.
  • Lise düzeyinde İngilizce derslerinde öğrencilerin, gelecekteki öğrenimleri ve sonrasında meslek yaşamları ile ilgili çeşitli İngilizce becerilerini kazanmalarını sağlayan bir program sunulur.
  • Öğrenciler, yazılı ve sözlü iletişim için anlatım yeteneklerini geliştirir ve öğrencilere çeşitli durumlara ve anlatım türlerine ilişkin becerilerini geliştirme olanağı tanınır.
  • Sistemli bir şekilde sunduğumuz derslerle öğrencilerimiz sadece İngilizcenin gramer yapısını öğrenmekle kalmaz, ileri düzeyde pratikler yaparak iş hayatı ve seyahat yaşamında da rahatlık elde ederler.
  • Okulumuz öğrencileri altıncı sınıftan itibaren anlamlı dil kullanımı ve yeteneğini ölçen Cambridge FCE ve TOEFL gibi uluslararası sınavlara girerler.
  • Öğrencilerimiz liseden üniversiteye geçerken girdikleri hazırlık sınavlarını atlayacak düzeye gelirler.

Modern Yabancı Diller Programı: ALMANCA

• Almanca İKEM’in lisede de sunduğu ikinci dil seçeneğidir. Öğrenciler, öğrenme sürecinde etkin biçimde yer alarak konuşma, dinleme, okuma ve yazmadan oluşan dört dil becerisinde giderek daha ustalaşırlar.
  • Bu eğitimin sonunda öğrenciler Almanca günlük yaşam için gerekli olan etkin bir dil altyapısına sahip olurlar. Sözlü ve yazılı olarak etkin iletişim kurabilir, düşüncelerini ifade edebilirler, ayrıca öğrendikleri dilin kültürü hakkında bilgi edinebilir ve kültürü anlayabilirler.
  • Öğrencilerimiz dokuzuncu sınıftan itibaren Goethe Enstitüsünün uyguladığı A2 düzeyinde Fit sınavına gireler.