• Fen Lisemiz eğitim-öğretim hayatına 2013 – 2014 eğitim-öğretim yılında başlamıştır.
  • Sınıf mevcutlarımız 18 öğrenci ile sınırlıdır.
  • Fen Lisemize kayıtlarımız liselere giriş sınavı başarı puanına göre yapılır. Puan barajı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı fen liselerin puanları dikkate alınarak belirlenir.
  • 9, 10 ve 11 sınıflarda Milli Eğitim müfredatına ek olarak üniversite hazırlık çalışmaları desteklenirken 12. sınıflarda Üniversite Sınavı Destek Programı hafta içi ve hafta sonu uygulanmaktadır.
  • Öğrencilerimizin fen dersleri, akademik ders programına uygun olarak laboratuvar çalışmalarıyla desteklenir. Fen Lisesi olması dolayısıyla laboratuvar ve proje çalışmaları ayrıca önem taşımaktadır.
  • Öğrencilerimizin akademik dersleri TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ve proje çalışmalarıyla desteklenmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz okul dışında karşılaştırmalı ve uygulamalı tecrübe kazanır.
  • Öğrencilerimizin istek, ilgi ve becerilerine uygun olarak öğrenci kulüp faaliyetleri sürdürülmektedir. Fotoğraf, müzik, seramik, havacılık, astronomi gibi kulüpler aktif olarak çalışır.
  • Meslek tanıtımı amacıyla kariyer günleri ve üniversite gezileri düzenlenmektedir.
  • Meslek seçimi konusundan kararsız olan öğrencilerimize, kararsız kaldıkları meslekleri yerinde tanımaları için istedikleri mesleklerde yetkin insanların yanında yarım gün boyunca bulunmaları ve meslekleri yerinde tanımaları sağlanır.
  • Yaz döneminde, yurt dışı dil okulları imkânı sağlanır ve bu şekilde yabancı dilde iyi bir ilerleme kaydedilir.
  • Lisemizde çeşitli yayınevlerinin ülke çapında düzenlediği sınavlar okulumuz sınavlarımıza ilave olarak uygulanır.
  • Okulumuzda 2012 – 2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren mayıs ayının ilk haftasında “Bilim Şenliği” düzenlenmektedir. Fen Lisemiz eksenin yapılan bu şenliğe tüm okulumuz katılır. İki gün süren şenlik boyunca öğrencilerimiz birçok projeyi stantlarında uygulamaları olarak misafirlere sunar. Bu şenlikte diğer okullarımız da davet edilir ve bilimin tüm şehrimize yayılması için çaba sarf edilir.