İkem Koleji olarak bizler öğrencilerimize mümkün olduğu kadar örnek olmaya çalışmaktayız. Örnek olduğumuz gibi örnek almaları gereken insanları da mümkün olduğu kadar onlarla bir araya getirmeye ve deneyimlerini paylaşmalarını sağlamaya çalışmaktayız. Bu nedenle okulumuzda yıllardır “Kariyer Günleri” adı verilen bir program yürütmekteyiz. Amacımız mesleğinde en üst noktaya gelmiş insanların bu noktaya nasıl geldiklerini öğrencilere anlatmalarını sağlamaktır. Bu sayede öğrencilerimiz gelecekte kendilerini nelerin beklediğini, atmaları gereken adımların neler olduğunu, hangi eğitimleri hangi süreler içerisinde almaları gerektiği, seçtikleri mesleklerin onlara ne gibi sorun ya da mutluluklar getireceği gibi birçok konuda fikir almış olmaktadırlar. Rehberlik servisimiz ve öğretmenlerimiz çalışmalarını yaparken sadece İskenderun ya da Hatay çapında değil, Türkiye çapında önemli insanları davet ederek öğrencilerimizin ulusal düzeyde düşünmelerini sağlamaya çalışmaktadır.

İşte bu çalışmalarımızdan bazıları ve davet ettiğimiz önemli kariyer adamları:
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünün ilk mezunlarından olan İskender SAYEK, cerrahi alanındaki uzmanlığını Amerika’da tamamlamış ve Hacettepe Üniversitesi’nde Genel Cerrahi Anabilimdalı’nda görev yapmıştır. Avrupa Cerrahi Enfeksiyon Derneği ve Türk Cerrahi Derneği’nde başkanlık görevlerin bulunmuştur. TÜBİTAK Teşvik Ödülü, Eczacıbaşı Bilim Ödülü gibi değerli ödüller alan SAYEK, halen ders kitabı olarak okutulan 2400 sayfalık Genel Cerrahi kitabının editörlüğünü yapmıştır. İskender SAYEK uzun yıllar Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dekanlık görevinde bulunmuştur.

Sayın İskender SAYEK’in öğrencilerimize yapmış olduğu sunuma sadece ne şekilde hazırlandığını görmek bile başarının nasıl bir iş disiplininden geldiğini görmek adına yeterlidir. Hazırlamış olduğu ve tıp gibi bir alanı lise düzeyinde rahatlıkla anlatabildiği slayt ve sunumu öğrencilerimiz için çok değerli bir örnek teşkil etmiştir. Sadece Türkiye değil, tüm dünyada çalışmalarıyla adından söz ettiren İskender SAYEK,  yapılması gereken çalışmaların büyük bir dikkat, özveri ve sabırla ilerlemesi gerektiğinin altını çizdi. Tıp mesleğinin çok zor olduğuna dair öğrencilerimizin sahip olduğu yaklaşım Sayın İskender SAYEK’in yaklaşımları ve tavsiyeleriyle önemli ölçüde aşılmış oldu.

Profilo Türkiye Satış Direktörü (CEO) Semir KUSEYRİ ticaret hayatı hakkında edindiği tecrübeleri bizlerle paylaşmak üzere okulumuza geldi. Futbol hayatıyla başlayan yaşamının yeni dünyalara nasıl yöneldiğini anlatan KUSEYRİ, hazırladığı sunumda Türkiye’deki ticaret hayatının işleyişine dair bilgiler verdi. Ne olursa olsun, en kötü koşulda bile ümitsizliğe düşmemek gerektiğini belirten Semir KUSEYRİ, bu anlayış doğrultusunda nice ekonomik krizden güçlenerek çıktıklarını belirtti. Yöneticilikte zirveye giden yolda hangi aşamalardan geçtiğini anlatırken öğrencilerimizin bu doğrultuda atması gereken adımların da altını çizdi. Semir KUSEYRİ konuşmasını Atatürk’ün “Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar.” tamamlayıp öğrencilerimizden büyük alkış aldı.

“Kariyer Günleri” kapsamında Amerika’nın Wichita State Üniversitesi Antropoloji bölümünden Jens Kreinat, Eva Bernal,Cris Herriage ve Bilal Kenasari okulumuza gelmişlerdir. Okulumuzun, Hatay’ın kültürel yapısı üzerine hazırladığı bir proje kapsamında tanışma fırsatı bulduğu Jens Kreinat antropolojinin ilgi alanını, araştırmalarında neyi hedeflediğini, hangi bilim dallarıyla ilişki içerisinde olduğunu ve araştırmalarında kullandığı yöntem ve malzemeleri öğrencilerimizle paylaştığı sunumunda birçok öğrencinin yabancı olduğu bir alanda öğrencilerimizi aydınlattı.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa ERCAN okulumuzda ağırladığımız önemli kariyer adamlarından birisiydi. Sayın ERCAN yaptığı sunumda üniversite sınavı da dahil olmak üzere sınavlara olan çalışma şeklinden bahsetti. Okuduğu sayfaları bitirme süresini hesaplayarak bir kitabı ne kadar sürede bitirebileceğini hesaplayıp çalışmalarına bu şekilde şekil verdiğini belirtmesi öğrencilerimizce ilgiyle izlendi. Ayrıca hukuk alanında görev yapmak isteyen öğrencilerimizin hangi aşamalardan geçeceğini, avukatlık, hâkimlik ve savcılık meslekleri arasındaki farkları ve isteklere göre hangi alanın seçilmesi gerektiğini belirtti.