Özel İKEM Koleji Sosyal Etkinlik Kulüpleri, öğrencileri eğitim öğretim yaşamı boyunca bilimsel, sosyal, sanatsal ve sportif alanlarda desteklemektedir. Öğrencilerin, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda seçtikleri kulüplerde; güven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, kendilerini ifade edebilecek ortamlar yaratmak, yeni ilgi alanları ve beceriler kazandırmak, grup bilinci içerisinde paylaşmayı öğretmek hedeflemektedir.

Okul yönetimi tarafından, öğrencilerin istekleri ve yetenekleri doğrultusunda, katılmak istedikleri 2 Sosyal Etkinlik Kulübünü tercih etmeleri istenmektedir. Öğrencileri 1. tercihlerine yerleştirmeye özen göstermekle birlikte, derslerin verimli geçebilmesi için grup sayıları sınırlı tutulmaktadır. Bu nedenle 2. tercihler de değerlendirilmektedir.

Sosyal etkinlik kulüp sınıfları oluşturulduktan sonra, öğrencilerimizin hazırladıkları ürünleri sene boyunca çeşitli etkinliklerde sunmaları için, gerekli planlamalar, sene başında yapılarak velilerimize duyurulacaktır.