İlk çağlardan beri insanoğlunun doğasında öğrenme ihtiyacı vardır. İnsan; değişen, gelişmeyi kendi gerçekleştiren ve yine bu gelişmeye yetişmeye çalışan tek varlıktır. Bunu da ancak eğitim ile yakalayabilir. İşte bu yüzden yaşamımızın temelinde eğitim vardır. Bu bilinçten hareketle 1990 yılında benimle aynı düşünceleri taşıyan değerli arkadaşım Tevfik Öz ile İkem Koleji'ni kurduk.

1990 yılından itibaren çizgisinden ve kalitesinden ödün vermeyen kurumumuz; insana ve doğaya saygılı, Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve ilkelerine bağlı, topluma ve çevreye karşı sorumluluklarının bilincinde bireyler yetiştirme yolunda her geçen gün bir adım daha ileri gitmeyi kendine amaç edinmiştir. Eğitimde temel amacımız öğrencilerimizi; araştıran, özgür ve eleştirel düşünen, üretken ve erdemli insanlar olarak yaşama hazırlamaktır. Bu amaçtan hareketle güçlü eğitim- öğretim kadromuzla değişen, gelişen, çağa ayak uyduran eğitim öğretim sistemimizle güven tazeliyoruz.

Küreselleşen dünyada akademik boyutta eğitim almış bireylere ihtiyacımız var. Bunun farkındayız ve bu süreç oldukça zorludur. İyi bir ilköğretim ve lise eğitimi iyi bir üniversiteyi getirecektir. Üniversite yolunda öğrencilerimizin her zaman destekçisi olduk ve bu zorlu süreci beraberce tamamladık ve tamamlayacağız.