Özel İkem Koleji araştırarak öğrenen, öğrendiğini sorgulayan bireyler yetiştirmeyi kendine amaç edinmiştir. Bu anlamda okulumuzda oluşturduğumuz ve üç binin üzerinde kitaba sahip geniş kapsamlı bir kütüphane öğrencilerimize kaynaklık etmektedir.
İnternet çağında yaşadığımız ve her şeyin bizlere bir tık uzakta olduğunun farkındayız; ama kitabın
kokusunu duymanın ve sayfaları çevirmenin hazzını hiçbir teknolojik ürün bize hissettiremez. Bunun da farkındayız. İşte bu yüzden öğrencilerimize bu hazzı duyabilecekleri bir ortam hazırladık.

Kütüphanemizde ansiklopediler, süreli yayınlar, geniş kapsamlı ders kitaplarının yanı sıra dünya klasikleri, Türk klasikleri ve son dönemin önde gelen yazarlarının eserleri tasniflenmiş bir şekilde öğrencilerimizi beklemektedir. Öğrencilerimiz belli aralıklarla kütüphanemizden yararlanabilir, kitap alabilir ve kütüphanede sessiz bir ortamda çalışabilirler.

Günden güne çıkan yayınları takip etmenin ve kütüphanemize kazandırmanın farkında olarak önümüzdeki yıl kitap sayımızı on bine çıkarmayı planlamaktayız.

Binlerce kitap arasında yetişen çocuklarımızın daha iyi bir yaşam inşa edeceklerine dair inancımız tamdır. Onların beğenilerine en iyi şekilde hitap etmek için kütüphanemize alacağımız kitapları belirlerken sadece öğretmenlerin değil öğrencilerin de istekleri dikkate alınır. Bu sayede kütüphanemizdeki kitap sayısı arttıkça bir yığılma değil bir gelişme yaşanır.

Tüm amacımız çocuklarımızın yetişmesine daha iyi olanak sağlamaktır.