"Müziksiz bir hayat hatadır." der Alman filozof Nietzsche. Müzik, sadece bir ders değildir. Müzik yaşamın ta kendisidir ve her insana hitap eden bir müzik türü mutlaka vardır. En katı kalpler bile müziğin açtığı yoldan geçer.

İkem Koleji olarak bizler, müziğe çok erken yaşta başlanması gerektiği düşüncesinde olmuşuzdur. Bu nedenle onların müzik eğitimine okulumuzdan içeri girdikleri gün başlar ve mezun oldukları güne kadar da devam ettiririz. Öğrencilerimizin belirli bir enstrümana yönelmeleri ya da ses konusunda da kendilerini geliştirmelerine yardımcı oluruz. Bu amaç doğrultusunda okulumuzda görev yapan üç müzik öğretmeninin de farklı enstrümanlara hakim olmaları öğrencilerimizin isteklerine en iyi şekilde cevap verebilmemizi sağlamaktadır.

Okulumuzda ilkokul düzeyinde koro, ortaokul ve lise düzeyinde ise orkestra faaliyetlerine ağırlık verilmektedir. Bu sayede her öğrencinin sahne tecrübesini tatması ve bu heyecanı yaşaması amacında oluruz. Kurduğumuz gruplarla katıldığımız neredeyse her yarışmada birincilik almamız bu sistemli ve özverili çalışmalarımızın bir sonucudur.

Okulumuzdan Jehan Barbur gibi bir ses sanatçısını da mezun etmiş olmak bizlere ayrı bir gurur vermiştir.