İkem Koleji bünyesinde barındırdığı tüm öğrencilerin başarı düzeyinin en iyi şekilde tespiti için "Ölçme ve Değerlendirme" birimine sahiptir. İlköğretimden liseye kadar tüm şubelerin girdikleri tarama, deneme ve seviye belirleme sınavları alanında uzman Sayın Sercan Uyar tarafından optik okuyucularda değerlendirmeye tabi tutulur. Bu sayede öğrencilerimizin sonuçları hataya yer olmayacak şekilde ölçülür.

Öğrencilerin girdikleri sınavlar geçen zaman içerisinde kayıt altına alınır ve öğrencilerin dönem ve yıl içerisinde geçirdikleri değişimler öğrenci, veli ve öğretmenlerle paylaşılır. Bu sayede öğrencinin düzeyindeki herhangi bir düşüş henüz en başta tespit edilir ve konu analizlerine göre öğrencilerin eksik oldukları noktalarda etüt çalışmaları başlatılır. Rehberlik servisimiz ile koordineli olarak çalışan bu "Ölçme ve Değerlendirme" birimimiz sayesinde yıl içerisindeki öğrenci durumu kontrol edilerek tatillerde yapılacak çalışmalar ve bir sonraki yıl ağırlık verilecek konular hakkında da öğrencilerimiz derhal bilgilendirilir.