Kardeş Okul Projesi

Okulumuz İkem Koleji “Kardeş Okul” projesi kapsamında İskenderun’daki okullar konusunda bir araştırmaya girişti ve bu doğrultuda Nergislik’te bulunan Kozaklı İlköğretim Okulu’nu kendisine kardeş okul olarak seçti. Öğrencilerimizin çok büyük oranda katılımıyla onlara sunulacak hizmetler önceden belirlendi ve giyim, kırtasiye, oyuncak, kitap gibi konularda kardeş okulumuza paylaşımlarda bulunuldu.

Hediyelerimizin sunulması ve Kardeş Okul Protokolü’nün imzalanması için öğrenci, öğretmen, idareci ve ilçe milli eğitim temsilcilerinin de katılımıyla okulumuza gidilip şölen havasında bir gün geçirildi. Sınıflarımız süslenip en güzel hale getirildi. Kardeş okulumuzun velileri tarafından hazırlanan köy kahvaltısı ise neşemize neşe kattı. Herkesin büyük bir mutluluk içerisinde olduğu bu günde “Sevgi paylaşıldıkça çoğalır.” sözü bizim için bir kez daha anlam kazandı.

İyilik Yap Çuvala At

Okulumuz “İyilik yap, çuvala at” kampanyası ile öğrencilerimizden gelen oyuncak ve kitapları Kurtbağı Köyü İlköğretim Okulundaki arkadaşlarıyla paylaştı.

Mavi Kapak Projesi

Bugüne kadar birçok alanda yardım kampanyaları düzenleyerek elimizden geldiğince ihtiyacı olanlara ulaşmaya, öğrencilerimizde iyilik ve yardımseverlik gibi duyguları her daim canlı tutmaya çalışan Özel İkem Koleji olarak bizler, bu kez de MAVİ KAPAK toplama projesi başlattık. Toplanan kapaklarla engelli bir çocuğumuza tekerlekli sandalye alınması hedefleniyor.

Her gün kantinden alınan ve önemini hiç bilmeden çöpe attığımız pet şişelerin kapakları artık tek yerde toplanıyor ve bu şekilde engeli bir çocuğun o engelleri kırması için yardımcı oluyoruz. Umarım okulumuz öğrencilerinin bu davranışı nice insana örnek olur ve daha nice yürüme engelli insanımız yaşama kaldığı yerden devam etme fırsatı bulur.

5000 Kitap Bağışı

Okulumuz “Türkiye Okuyor” projesi kapsamında, İskenderun Kaymakamlığına 5000 adet kitap bağışı yaptı. Kitap teslim törenine, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su,  Okul müdürümüz Emine Çirkin ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu’da katıldı. Okul Müdürümüz Sn. Emine ÇİRKİN, içerisinde 100 Temel Eserlerden oluşan 5000 kitabı Kaymakam Su’ya teslim etti

Otizmin Farkındayız

Dünya Otizm Farkındalık gününü kutlayarak “ Biz de farkındayız! “ mesajını veren öğrencilerimiz minik yüreklerine kocaman sevgiler sığdırmaya devam ediyor. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu etkinliği kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İkem Koleji Dans Ediyor

Dünya çapında kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla başlatılan "One Billion Rising" kampanyasına 14 Şubat Sevgililer Günü’nde İKEM koleji öğretmen ve öğrencileri saat 13:00’ da dans ederek duyarlılığını gösterdi. Öğrencilerimizde sosyal sorumluluk bilincini uyandırmak amacıyla yapılan etkinlik öğrencilerimizin yoğun ilgiyle karşılandı.