Beden eğitimi bireyin büyüme gelişme ve davranışlarını sağlayan güçlü bir eğitim alanıdır. Okulumuzda spor etkinlikleri, yaşa uygun kas ve sosyal gelişimi güçlendirilmiş bireyler yaratma esasına dayanır. Her sınıf için belirlenen özel esaslar çerçevesinde oluşturulan yıllık planlamalara göre dersler işlenir. Bir branşa ait özel yetenekleri geliştirmek ya da sportif alt yapıyı oluşturmak öğretmenlerimizin çalışma esasını oluşturur.

Ders ya da spor okulları içerisinde yetenekleri geliştirilmeye uygun olan öğrenciler okul ve kulüp takımlarında değerlendirilir.
Her öğrencimizin spor yapmayı alışkanlık haline getirmesi ve tüm spor dallarını uygulayabilecek ve teorik bilgisine sahip bir alt yapı kazanması amaçlarımızdandır.

Basketbol ve Yüzme dallarında okulumuz yıllardır Hatay Şampiyonluğunu elinde tutmaktadır. 8 yıldır Hatay Şampiyonu olan Basketbol takımımız İlimizi gruplarda başarılı bir şekilde temsil etmiştir.

Ayrıca Yüzmede de elde ettiğimiz başarılar ile adımızı Türkiye'ye duyurmaya başardık.

Su topu Milli Takımına seçilen öğrencimiz Elisa KENAR hem okulumuzun hemde Hatay'ın gururu olmaya devam ediyor.