İkem Anadolu Lisesi olarak bizler, başarının birden bire ve son anda değil süreç içerisinde gerçekleştiğini biliyor ve bu nedenle de çalışmalarımızda dört yıllık bir bütünlük oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Bu bütünlüğü oluşturmanın ön koşulunun mutlu bir ortam olduğunu bildiğimizden öğretim adına yapacağımız tüm çalışmaları titizlikle irdeliyoruz.

Lise olarak, dokuzuncu sınıftan on ikinci sınıfa kadar üniversite maratonundaki adımları öğrencilerimizle birlikte atmaktayız. On birinci sınıfa kadar müfredat programındaki konuları öğrencilerimizle gerek konu anlatımlarıyla ve soru çözümleriyle gerekse de ödevlendirmelerle en iyi derecede detaylandırıyoruz. Bu üç senelik yoğun çalışmada öğrencilerimizin kişisel ve eğitimsel bilgileri danışman öğretmenlerimizce not edilip dosyalanmakta ve zümrelerce bireysel olarak ele alınmaktadır. On ikinci sınıfta çalışmalarımıza daha fazla yoğunluk kazandırarak profesyonel anlamda etkinliğimizi arttırıyoruz. Bu anlamda dokuz, on ve on birinci sınıflara iki hafta bir on ikinci sınıflara ise her çarşamba olmak üzere deneme sınavı uyguluyoruz. Ayrıca öğrencimizin eksik olduğu konular belirlenerek hafta içi okul çıkışlarında birebir etütlerle öğrencimizi destekliyoruz. Cumartesi günleri tüm sınıflara uyguladığımız dört saatlik ders programıyla hafta içi işlenen ünite konularını pekiştiriyoruz. Sonuç olarak kırk saatlik ders programımıza ilave olarak beş saat hafta içi okul çıkışlarında dört saat hafta sonu kursunda olmak üzere toplamda kırk dokuz saat eğitim ve öğretim veriyoruz.

Bugün öğrencilerimizin Türkiye’nin zirvesindeki okullara yerleşmesi bu sistemli çalışma programının bir ürünüdür. Öğrencilerimiz hedefleri doğrultusunda başarılar elde ettikçe, ergenlikten gençliğe giden süreçte yaşamlarına sabrımızla yön verdikçe bizler çalışmalarımızın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz ve görmeye de devam edeceğiz.